Heklani šalovi: uzorci, opis
Heklani šalovi: uzorci, opis
Anonim

Ormar je najranjivije mjesto svake žene. Istovremeno, uvijek ima puno stvari, ali ne može svako izgledati lijepo. Razloga za to može biti mnogo. Međutim, čini se da je glavni pogrešan odabir dodatne opreme. Da biste transformirali svoju garderobu, a time i promijenili izgled, dovoljno je dodati jedan ili više detalja. Posebno heklani šalovi mogu pomoći u tome, uzorci za to se lako mogu pronaći u raznim štampanim publikacijama.

heklani uzorak za šal
heklani uzorak za šal

Ovakav proizvod će definitivno krasiti ženu, privlačeći joj poglede. Osim toga, u slučaju odabira gustog uzorka s minimalnim brojem zračnih petlji i lukova, zagrijat će ramena dok hodate u prohladnoj ljetnoj večeri.

Mnogi koji su zainteresirani za heklanje šalova traže uzorke samo da bi stvorili nešto za sebePredivan dodatak koji će vas zaštititi od hladnoće na poslu. Pogotovo ako morate da radite u hladnoj kancelariji, gde je temperatura konstantno ispod prihvatljivog nivoa. U ovom slučaju, žena ne samo da će moći profesionalno obavljati svoje dužnosti, već će se istovremeno osjećati prilično ugodno.

heklani uzorci šalova
heklani uzorci šalova

Pogledajmo pobliže heklane šalove. Šeme najčešće predlažu početak rada odozdo. I to je tačno. U ovom slučaju, žena će moći da kontroliše potrošnju konca, a takođe će moći na vreme da utvrdi da li je proizvod spreman i da je vreme da prestane da radi.

U isto vrijeme, ako su šalovi heklani, uzorci pružaju mogućnost da se počne odozgo. U ovom slučaju, proizvod se najčešće formira ne karakterističnog trokutastog oblika, već polukružnog oblika. Takav šal je čak donekle blizak običnom ogrtaču. Međutim, može se razlikovati po veličini.

Šalovi se također pletu na vrhu iglama za pletenje. Ako želite da takav dodatak dugo zadrži oblik, odaberite 100% vunu kao pređu. Prisutnost velikog broja sintetičkih vlakana u sastavu može uzrokovati da se gotovi šal lako modificira tijekom nošenja, glatko se pretvara iz trokutaste u pravokutnu. Štaviše, što je konac tanji, to će kreirani proizvod izgledati delikatnije i biti više deformisan.

heklani uzorci šalova
heklani uzorci šalova

Heklani šal čiji su uzorci uvijek besplatno dostupni je unikatprilika da diverzificirate svoju garderobu, čineći je ljepšom i modernijom. Dakle, vrijedi li to propustiti? Štoviše, za njegovu proizvodnju, ovisno o shemi, bit će potrebno najviše 500 grama pređe. Za neke modele nije potrebno više od 0,1 kg. Tačno, i njegova dužina će biti odgovarajuća.

Ako ste pronašli šeme za heklanje za šalove, ali ih još uvijek ne možete shvatiti, pročitajte literaturu za početnike ili pitajte iskusne majstorice za savjet. Sa njima uvijek možete razgovarati o problemu koji vas zanima, kao i dobiti puno drugih korisnih informacija. Slobodno postavljajte pitanja ili zatražite dijagrame. Iskusni pletači rado će podijeliti svoje znanje s vama. Moguće je da nekima od njih pletenje nije samo hobi, već i sredstvo za dodatni prihod. Možda na ovaj način možete povećati svoj prihod.

Preporučuje se: